وب فینیتی | در واقع وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن باز (open source) تحت وب و رایگان میباشد، شما با این نرمافزار مدیریت محتوا میتوانید محتوا و مطالب سایتتان را بهراحتی مدیریت کنید.
با استفاده از وردپرس میتوان گونههای مختلفی از وبسایت را بسازیم. وردپرس شامل تعداد زیادی قالبهای متنوع و پوستههای وردپرسی است همچنین افزونههای (پلاگینهای) وردپرس به شما کمک میکند تا بخشهای مختلفی را به سایت خود اضافه کنید.
شما میتوانید با استفاده از وردپرس یک سایت را بدون نیاز به مهارت برنامهنویسی یا کمک گرفتن از برنامهنویس راهاندازی کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) همهکاره و چندمنظوره تحت وب است، که با زبان PHP برنامهنویسی شده و توسط پایگاه داده Mysql نیز پشتیبانی می شود. شما میتوانید با استفاده از آن انواع سایتهای وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راهاندازی کنید.
وردپرس در 27 می سال 2003 توسط مت مولنوگ عرضه شد. این نرمافزار در ابتدا بهطور گسترده از سمت وبلاگ نویسان مورد استقبال قرار گرفت. بعد از گذشت مدتی این پروژه توسعه داده شد و بهصورت یک برنامه منبع باز و رایگان در اختیار همه قرار گرفت و همانطور که قبلتر توضیح دادیم وردپرس با یک جامعه فعال بهصورت کاملا خودجوش و فریلنسر برای توسعه وردپرس تلاش میکنند.
تا اینجا متوجه شدیم که برای راهاندازی یک وبسایت سیستمهای مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آنها نسبت به بقیه برتریهایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالبها و پوستههای بسیار متنوع است که بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامهنویسی میتوانید سایت خود را راهاندازی کنید.
مهارت برنامهنویسی از مواردی است که افراد فکر میکنند بدون داشتن این مهارت قادر نیستند فعالیتی در اینترنت داشته باشند اما سیستم مدیریت محتوا این امکان را به افراد داده است که بدون نیاز به پیشزمینهای در مورد برنامهنویسی بتوانند به آسانی کسبوکار اینترنتی خود را راه بیندازند، البته این سیستم برای افرادی که قابلیت برنامهنویسی نیز دارند مناسب است و کاربران میتوانند با کدنویسی هرگونه شخصیسازی را در وبسایت خود انجام دهند و صاحب یک وبسایت حرفهای شوند.
حتی اگر مهارت کدنویسی نداشته باشید و قصد داشته باشید یک ویژگی یا امکان را به وبسایت خود اضافه کنید میتوانید آن را به دست یک برنامه نویس بسپارید.
از دیگر ویژگیهای وردپرس میتونیم به منبع باز بودن آن اشاره کنیم یعنی اینکه این سیستم به شما منابع رایگانی را ارائه میکند و در واقع شما بدون پرداخت هیچ هزینهای میتوانید به طور کامل از منابع وردپرس استفاده کنید. کد منبع یک نرمافزار بخشی از نرمافزار است که کاربران آن را نمیبینند و نمیتوانند کد را تغییر دهند حال کد منبع باز به این صورت است که به کاربر اجازهی دسترسی به کدها را میدهد و کاربران میتوانند در این کدها تغییراتی را ایجاد کنند.
در واقع به دلیل همین متن باز بودن وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که قابلیت انعطافپذیری خیلی زیادی دارد، به این معنی که شما با کمک این سیستم مدیریت محتوا قادر هستید هر نوع سایتی را از قبیل: سایت شرکتی، فروشگاهی، خبری، آموزشی، کاریابی و … بسازید. شما اگر تا حدود با برنامهنویسی و کد نویسی آشنایی داشته باشید بهراحتی قادر هستید که هر نوعی شخصیسازی را بر روی وردپرس انجام دهید که یکی از دلایل محبوبیت زیاد وردپرس بین طراحان سایت همین قابلیت است که باعث میشود که کاربر سایت خود را به شکل دلخواه خود طراحی کنند و امکانات و ویژگیهایی را به آن اضافه کنند.
از ویژگیها و قابلیتهای خوب وردپرس میتوانیم به موارد زیر به صورت خلاصه اشاره کنیم:
امنیت بالا، سئوی قوی، رسپانسیو یا همان واکنش گرا بودن سایت (واکنش گرا بودن سایت یعنی سایت شما در صفحهنمایشهای مختلف و در ابعاد مختلف بهدرستی نمایش داده میشود و کاملاً با همهی گوشیهای هوشمند، تبلت، کامپیوتر و … سازگار میباشد)، سازگار بودن با زبان فارسی، بهروزرسانیهای پیدرپی برای رفع باگها و مشکلات امنیتی، قابلیت بکآپ گیری (گرفتن نسخه پشتیبان از سایت) و انتخاب کردن قالب دلخواه با توجه به حجم بسیار زیاد قالبها اشاره کرد.
متن باز یا Open Source بودن یک نرمافزار به این معنی است که هر فردی این امکان را دارد که این نرمافزارها را بعد از بررسی ویرایش کند و تغییراتی را روش به وجود بیاورد و توسعه بدهد! طراح این نوع برنامههای متن باز کد منبع برنامه را در اختیار متقاضیان قرار میدهدند و درنتیجه اگر برنامه باگ و یا مشکل خاصی داشته باشد این اشکالات سریعتر پیدا و برطرف میشوند.
اکثر سایتهای دنیا از وردپرس استفاده میکنند. طبق آخرین آمارها بیش از40% از سایتهای جهان از وردپرس استفاده میکنند که این آمار خوبی است و نشاندهنده محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا در بین سایتهای جهان است. از سایتهایی که از وردپرس استفاده میکنند، میتوان از وبلاگ فیسبوک و سایت AngryBirds و Google Ventures و سایت کوکاکولا و NY Times نام برد. وردپرس بیش از سیزده سال است که در حال فعالیت بوده و تا امروز بیش از ۵۰ میلیون وبسایت از وردپرس استفاده میکنند.
زمانی که به فکر طراحی سایت و اجرای آن برای کسبوکارمان هستیم مهمترین اصل امنیت سایت است، که به آن اهمیت زیادی میدهیم. از اینرو هرگاه به دنبال یک سیستم مدیریت محتوای خاص میگردیم که سایت خود را با آن طراحی و اجرا کنیم؛ سیستمی را انتخاب میکنیم که بتوان با آن امنیت سایت خود را بالا برد. متاسفانه بسیار از طراحان و توسعهدهندگان سایت بر این باورند که وردپرس سیستمی امن نیست که البته این یک باور غلط است. هنگامیکه میخواهید امنیت وردپرس را بررسی کنید باید یک پایهی محکم را بنا کنید؛ تا در برابر نگاههای انتقادی آن را تحت نظر بگیرید.
پس وردپرس مطمئن و با امنیت بالا است. همانطور که گفتم اکثر سایتهای دنیا از وردپرس استفاده میکنند و تا حالا فکر نمیکنم بلاگ فیسبوک که از وردپرس استفاده میکند و یکی از پر بازدیدترین سایتهای جهان است هک شده و یا امنیتش به خطر افتاده باشد.
وردپرس از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. اما امنیت یک مسئله نسبی است و هیچوقت صد در صد نخواهد بود. به همین دلیل وردپرس هرروز مشکلات را بررسی میکند و در بهروزرسانی رفع میکند. علاوه بر تیم وردپرس، برنامهنویس های زیادی در جهان هستند که روی امنیت وردپرس کار میکنند. علاوه بر اینکه وردپرس بهخودیخود تا حد زیادی ایمن است، افزونههایی نیز برای ایمنتر کردن سایت وجود دارد. از طریق آنها میتوانید تا حد زیادی سایت خود را امن کنید.
علاوه بر رایگان بودن خود وردپرس این سیستم هزاران قالب و افزونه از پیش طراحی شده را نیز به شما به صورت رایگان ارائه میکند و شما میتونید این قالبهای مختلف را نصب کنید و ظاهر سایت خود را به نسبت فعالیت شما در سایت و کسبوکار شما تغییر دهید و با چند کلیک ساده افزونه یا همان ابزارهای مورد نیاز کسبوکار خود را روی سایت خود نصب و مدیریت کنید، بهعنوان مثال چت پشتیبان آنلاین که در سایت ما مشاهده میکنید یکی از ابزارهای وردپرس است که از طریق افزونه ما روی سایت خود نصب و فعال کردیم، فراموش نکنید که قالبهایی نیز در وردپرس وجود دارند که غیر رایگان هستند و شما با خریداری آنها امکانات بیشتری را به دست میآوردید و میتوانید صاحب یک وبسایت حرفهای شوید.
شما در وردپرس به راحتی قادر هستید برای سایت خود صفحههای ثابت مثل تماس با ما یا قوانین خرید ایجاد کنید و یا اینکه صفحات متغییر مانند وبلاگ که به صورت روزانه و یا حتی ساعتی محتوای آن قابل تغییر است در سایت خود اعمال کنید، توضیح تمامی این موارد در دوره رایگان وردپرس به صورت کامل وجود دارد.
به گفته سازندگان وردپرس نصب آن در عرض چند دقیقه توسط یک فرد نه چندان حرفهای میتواند صورت گیرد.
هر فردی با کمترین میزان اطلاعات فنی در زمینه برنامهنویسی قادر است که وردپرس را نصب کند و بعد از آن هم با استفاده از قالبها و افزونهها سایت مورد نظر خود را طراحی کند. شما خیلی راحت میتوانید وارد سایت وردپرسی خود شوید و بدون پرداخت هزینه صفحات جدید را در سایت خود ایجاد کنید.
همچنین این سیستم مدیریت محتوا انعطافپذیری خیلی بالایی دارد و هر شخص با توجه به سلیقه و نیازهای خودش میتواند بهراحتی آن را شخصیسازی کند و هزاران صفحه جدید را در سایت ایجاد کند و همچنین نگرانی بابت عملکرد سایت نداشته باشد. وردپرس بهراحتی نصب، راهاندازی و بهروزرسانی میشود و در کل روند کار با آن بسیار ساده است.
راهاندازی وردپرس ساده و آسان است و استفاده از آن برای همه افراد چه افراد مبتدی و چه برنامهنویسان در دسترس است. یادگرفتن خیلی از نرمافزارها کار سخت و زمانبری است، ولی شما تنها با چند ساعت وقت گذاشتن برای وردپرس آن را بهراحتی یاد میگیرید.
وردپرس هرچند مدت بروزرسانی میشود و با هر بروزرسانی قابلیتهای خوبی به آن اضافه میشود و همچنین میتوانید از سایتتان بک آپ بگیرید. البته برای بکاپ گیری از سایتتان باید از یک افزونه بکاپ گیری استفاده کنید که برای این مورد هم افزونههای رایگان و غیررایگان مختلفی در میهن وردپرس منتشر شده است.
تیم توسعهدهنده سیستم مدیریت محتوای وردپرس، این سیستم را بهطور منظم و در فواصل زمانی مختلف بهروزرسانی میکنند و نسخه جدید را بهصورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند. یکی از فواید این بهروزرسانیها علاوه بر اینکه ویژگیهای جدیدی را به شما ارائه میدهد این است که سطح امنیت سایت شما را بالا میبرد. پس با استفاده از وردپرس شما همیشه با یک سیستم بهروز با کمترین میزان باگ کار میکنید. بهروزرسانیهای بزرگ وردپرس بهطور میانگین هر ۱۵۲ روز یک بار انجام میشوند، یعنی ۲ تا ۳ بار در سال این بروزرسانیها انجام میشود!
همهی ما شروع خوبی را در دنیای وب با وبلاگ نویسی آغاز کردهایم؛ و همانگونه که در سرویسهای ساخت وبلاگ دیدهایم با استفاده از قالب وبلاگ میتوانستیم بهراحتی از ظاهر دلخواه خود استفاده کنیم؛ که بر اساس زبان HTML و CSS امکان شخصیسازی هر بخش از قالب را به ما میداد. در وردپرس نیز شما با همین امکان مواجه هستید؛ اما با این تفاوت که دست شما در وردپرس بازتر است و میتوانید از زبانهای برنامه نویسی مانند php نیز استفاده کنید.
برای استفاده از قالب وردپرس کافی است در ابتدا آموزشهای لازم را در خصوص وردپرس ببینید؛ این آموزشها باید کامل و جامع باشد. بهاین ترتیب میتوانید برای خود یک سایت حرفهای راهاندازی و اجرا کنید.
قالب وردپرس درواقع همان ساختار ظاهری سایت شما میباشد که کاربر مشاهده میکند. قالبهای وردپرس نمونههای مختلفی دارند (قالبهای فروشگاهی، شرکتی، خبری و چندمنظوره و…) که شما باید با توجه به محتوای سایتتان قالب موردنظرتان را انتخاب کنید.
قالبهای وردپرس شکل کلی وبسایت شما را نمایش میدهد. این قالبها تنوع خیلی زیادی دارد، که شما با توجه به نیاز خود میتوانید یکی از آنها را رایگان استفاده کنید.
البته قالبهای غیر رایگان پیشرفتهتری هم وجود دارد، که با توجه به نیاز خود میتوانید از آنها استفاده کنید. این قالبها به سلیقه شما در هر جای سایت شما به نمایش میآیند و شما با هر فونت، سایز و رنگی میتوانید آنها را جایگذاری کنید. ما همیشه توصیه میکنیم که از قالبهای غیر رایگان برای طراحی وبسایت خود استفاده کنید چرا که قالبهای غیر رایگان دارای پشتیبانی و امنیت بسیار بالایی نسبت به قالبهای رایگان است.
با استفاده از قالبهای وردپرس شما میتوانید هر نوع سایتی را به وجود بیاورید (فروشگاهی، شرکتی، خبری و هر سایت دیگری که فکرش را بکنید).
اصلاً مهم نیست که سایتی که میخواهید ایجاد کنید چقدر بزرگ باشد، چون با استفاده از وردپرس هر سایتی با هر مقدار حجم داده و اطلاعات میتوانید ایجاد کنید. خود نیز بهراحتی و بدون داشتن کمترین دانشی در زمینه برنامهنویسی قادر خواهید بود، سایتتان را مدیریت کنید.